Авренци към БСП: Искаме най-накрая да се изгради магистрала „Черно море“

Сеп 27, 2018 Новини Избори 0 1619

27.09.2018

Народните представители от ПГ на „БСП за България“ представиха Визия за България пред обществеността в Аврен. Гражданите направиха предложения за включване на въпроса за строителството на магистрала „Черно море“, свързваща Бургас и Варна сред приоритетите във Визията, както и обособяването на животновъдни зони в отделни райони.

„Чрез „Визия за България“ искаме да дадем икономическа перспектива, сигурност и по-високи доходи на българските граждани“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Петър Витанов при представянето на Визията в Аврен, Варненско.  Пред събралите се народният представител Николай Иванов подчерта, че „Визия за България е протегната ръка от страна на левицата, заедно с хората, тя да стане национална цел. „Няколко големи градове изсмукват целия човешки ресурс. Ние предлагаме държавата да намери инструментите, с които да даде шанс за развитие на всички региони“ каза още той. Депутатът Димитър Георгиев разясни законодателните предложения на левицата за стимулиране на българското производство чрез въвеждане на квоти за български продукти в супермаркетите и срещу двойното качество.  Д-р Вланетина Найденова представи Визията на БСП в сферата на здравеопазването - достъпно и качество здравеопазване, реформата в болничната помощ и достойно заплащане на медицинския труд, повече обществен финансов ресурс за профилактика на българските граждани.

Народните представители Явор Божанков, Теодора Халачева и Валентин Ламбев представиха  „Визия за България“ в Белослав. Хората поставиха въпроси за демографската катастрофа, диференцирания ДДС на стоките, както и дисбаланса между големите градове и малките населени места. "Младите нямат бъдеще в по-малките градове и села. Не може целият ресурс и инвестиции да бъдат съсредоточени в големите градове, а малките да са пренебрегнати и игнорирани", коментираха те. Народните представители от "БСП за България" подчертаха, че с проекта "Визия за България" представят нов модел на управление на страната, с който тези проблеми трябва да се решат.