Крум Зарков: С „Визия за България“ предлагаме решения

Сеп 27, 2018 Новини Избори 0 2163

27.09.2018

„За мен политиката е да чертаеш общото бъдеще на страната, която обичаш. Колко пъти всеки е чул от анализаторите, от всеки човек, че България има нужда от стратегия, от визия. Време е да го направим. Диагнозата, която управлява държавата ни, е тежка. Задълбочи се неравенството, шири се огромна бедност. Тя обезлюдява страната. Пред демографска катастрофа сме. Стигнало е до точка, от която няма връщане назад в някои региони. И да се намерят инвеститори, вече няма хора в тези региони.“ Това каза във Варна зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков в залата на Общината в морската ни столица по време на представянето на „Визия за България“.  „С Визията ние предлагаме решения. Проблемите, пред които е изправено обществото, не могат да бъдат решени от една партия или един мандат“, каза още той.
Крум Зарков смята, че трябва да се събуди целият експертен потенциал на страната, за да й се помогне. Той обясни, че държавата трябва да е демократична, правова и социална, но и компетентна и честна към хората. „Коренно трябва да се промени начинът,  по който функционира и да не е параван на силните, които източват обществените ресурси“, заключи той.


Проф. Румен Гечев: Успехите на една политика са в дългосрочната стратегия

„Успехите на една политика са, ако има дългосрочна стратегия. Люшкаме се надясно и наляво, тридесет години след прехода сме на последно място в Европа. Това правителство оттегля държавата от реалната икономика. Това е неолибералният модел.“ Това каза проф. Румен Гечев. Той обясни, че левицата предлага във Визията практика от развитите страни в ЕС.  Според Румен Гечев в държавния бюджет трябва да има инвестиционен фонд, с който държавата да е партньор на частния бизнес. Той отбеляза, че в развитите европейски страни държавата участва активно в големите фирми. „България не може да се развива само в сектора на услугите. Нужна е индустрия, която е сърцето на икономиката“, добави депутатът.
Народният представител Тома Томов каза, че не можеш да правиш държава, ако нямаш добра данъчна политика. „Трябва да имаме държава, в която хората не работят само в услугите“, категоричен бе той.
На срещата бяха и депутатите Анелия Клисарова, Иван Иванов, Кольо Молев, Георги Търновалийски, Славчо Велков. Присъстващите зададоха много въпроси за бъдещето на икономиката в страната и доходите на хората. Те констатираха, че именно българският народ може да бъде мотор на промените.