БСП се срещна с Отечествения съюз, за да обсъди „Визия за България”

Сеп 14, 2018 Новини Избори 0 1575

14.09.2018 г.

„Имаме много общи теми, които се отнасят за дейността и приоритетите и на Отечествения съюз, и на БСП, например-  защитата на правата на трудовите хора, засилване на патриотизма в образованието.” Това заяви зам.-председателят на НС на БСП Деница Златева на среща с ръководството на Отечествения съюз, на която беше обсъдена „Визия за България”. Тя изрази задоволство, че представителите на тясното ръководство на ОФ са се запознали в детайли с визионерския документ на БСП. Златева добави, че идеята на левицата е да обсъди „Визия за България” с максимално широк кръг от организации, извън БСП, за да чуе мнението и предложенията им. „Ще има и работни групи, които след това задълбочено да разгледат предложенията, които ще бъдат включени във финалния проект на документа. През декември, на Конгрес, той ще бъде приет”, каза зам.-председателят на НС на БСП. Тя обърна внимание, че срещи за обсъждане на „Визия за България” се провеждат и предстоят както с партийните структури, така и с организации, с които си сътрудничи левицата, неправителствени структури – съсловни, работодателски и синдикални организации, както и срещи по региони с местни неправителствени организации.

Атанас Зафиров: „Визия за България” ще обедини виждането на цялото общество за развитието на страната

„Визия за България” е отворен документ, който ще се допълва и ще търпи развитие, за да може в края на годината да бъде завършен, в който да обединим вижданията за развитието на страната на цялото българско общество.” Това заяви Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП. Той добави, че през последните две години БСП показва, че е с обърнато лице към своите партньори. „Диалогът е много важен и ние трябва да развиваме партньорството”, каза още Зафиров. „Иска ми се този документ да накара българите отново да мечтаят за по-добро бъдеще”, добави той.

Христо Проданов: Целта ни е да стигнем до максимален брой български граждани, с които да обсъдим „Визия за България”

„Знаете, че стартирахме срещи с хората в страната. Идеята ни е да стигнем до максимален брой граждани.” Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Христо Проданов. Той предложи членовете и структурите на Отечественият съюз по места в страната да се включат в дискусиите при срещата с гражданите в различните градове.

Александър Симов: Не може на безумието да няма алтернатива

„Докато пътувам в страната виждам твърдото убеждение на хората, че не може да се продължава по този начин. Когато човек обиколи държавата, разбира, че просто решение на проблемите не може да има. Нужна е методична работа и тръгване в правилната посока, както и отказ от онези ужасяващи догми, които преходът насади в хората”. Това каза на срещата народният представител от ПГ на „БСП за България” Александър Симов. Според него в момента расте поколение, което е убедено, че по-лошо от държавата не може да има. По думите му обаче се оказва, че и частният монопол не е по-малко лош. „Ние искаме да променим тези разбирания и се радвам на „Визия за България”, тъй като тя представлява нашето предложение за диалог с обществото, което го очаква от нас. Освен това се слага и край на порочната формулировка, че няма алтернатива. Напротив – има алтернатива. Не може на безумието да няма алтернатива”, категоричен беше той. Симов смята, че благодарение на тези разговори, ще започне връщането на нормалния диалог и намиране на перспективата, която може да промени пътя на страната.

Председателят на Отечествения съюз Симеон Симеонов даде на зам.-председателя на НС на БСП Деница Златева писмените предложения за допълнения на „Визия за България” по почти всички сфери от документа.