Атанас Костадинов: Държавата трябва да си върне функциите за просперитета на гражданите и развитието на националната икономика

14.09.2018г.

„Държавата трябва да си върне функциите за просперитета на гражданите и развитието на националната икономика“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Атанас Костадинов на среща в Струмяни за „Визия за България“. По думите му освен за спазване на пазарните принципи, правовия  ред, законността, които да гарантират социалното и икономическо развитие,  държавата трябва да е гарант за достойнството, жизнения стандарт, развитието и превеждането на българския народ през дългогодишната и задълбочаваща се криза.  „Имаме нужда от национално съгласие по националните приоритети и регионалните акценти - силна държавна подкрепа за конкурентните предимства на нацията и регионите“, каза още Костадинов.

Даниел Йорданов: Има нужда от цялостен пакет от мерки за защита на собствеността и ефективно стопанисване на земята

„Един от важните въпроси за нашата икономика е създаването на единен имотен регистър“, заяви  депутатът Даниел Йорданов. По думите му има нужда от цялостен пакет от мерки за защита на собствеността и ефективно стопанисване на земята.  „В нашата Визия залагаме на активна държавна политика в селскоспопанското производство, която се изразява в държавно финансиране на малките и средни ферми“, каза той.

Чавдар Велинов: Във Визията искаме да съберем мнението на възможно най-голям брой хора

„Нашата Визия е манифест на промяната. Искаме в нея да съберем мнението на най-голям брой българи“, заяви народният представител Чавдар Велинов. Той подчерта, че основните няколко стълба на всяко едно общество са образованието, здравеопазването, икономиката и регионалната политика и именно за това Визията залага   на тях, но е отворена за предложенията, идеите и критиките на хората.

Събралите се в залата хора зададоха на представителите на левицата въпроси за мерки за запазване на земеделските земи, неработещи напоителни системи, отказът на централната власт за комуникация с гражданите и отговор на въпросите им, експлоатацията и лошото заплащане на човешкия труд, незаконната сеч в региона, масовото унищожаване на природата и река Струма при строежа на магистралата и неспазване на екологичните норми.