Антон Кутев: Всяка партия трябва да има визия, но само БСП има такава

Сеп 14, 2018 Новини Избори 0 1789

14.09.2018г.

„Всяка партия трябва да има визия за развитието на България, но само БСП има такава.” Това каза Антон Кутев, зам.-председател на ПГ на „БСП за България” на среща с граждани от Сандански, на която бе обсъдена „Визия за България”. По думите му визионерският документ на левицата е с амбицията да има реална представа накъде да върви обществото. „Нашата Визия не е завършена. Тези срещи се правят, за да може тя да бъде допълнена, да се доизгради и с този документ да стане ясна насоката, в която да върви обществото, " отбеляза Кутев.

Проф. Румен Гечев: Имаме нужда от големите енергийни проекти

„Икономиката и страната имат нужда от изграждането на големите енергийни проекти- като АЕЦ „Белене” и изграждане на газопреносна система с Русия. Така, както Германия прави. С какво сме по-различни от Германия? Такива големи проекти ще привлекат и чужди инвестиции, и ще създадат работни места, ще развият и други енергоемки производства.” Това заяви пред гражданите на Сандански проф. Руен Гечев, народен представител от ПГ на „БСП за България”.  По думите му прокламираното от управляващите фискално равновесие на страната е абсолютно нереалистично, на фона на спада на външните инвестиции. Той добави, че външните инвеститори ни пишат слаба оценка. „Има недофинансиране на много сектори- като здравеопазване и образование, армия и други. Младите хора бягат от страната. Над 2 милиона наши сънародници са вече зад граница. Преди няколко години страната ни изпреварваше Румъния по множество показатели, а сега е обратно”, добави още професорът. Той допълни, че е нужно качествено образование в страната и тя трябва да поема разходите за обучение на младите хора, но после трябва да ги ангажира в някакъв период от време да останат да работят у нас.

Николай Динков: Трябват стимули за задържане на хората в регионите

Народният представител Николай Динков обясни, че трябва трайно да бъде решен въпросът с диспропорцията между регионите. Той беше категоричен, че трябва да се изграждат стимули за задържане и развитие на хората. Депутатът от левицата Лало Кирилов обясни, че е нужно стимулиране на селското стопанство, както и че не е справедливо един сектор да получава повече европейско субсидиране от друг.