Стойнев към Валентин Радев: Как за пореден път чужденци влизат в България без граничен контрол и подслушвани ли са европейски политици?

13.09.2018

„Като страна, която иска да влезе в Шенген, Валентин Радев трябва да отговори на въпроса- как за пореден път чужденци влизат в България без граничен контрол“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна. „Да отговори и дали е имало подслушване на европейски политици по време на Председателството“, призова той. Според него управляващите се опитват да отклонятвниманието от оставките на министрите. „Това, че ГЕРБ и институциите не могат да си вършат работата, си е тяхна вина, не е на гражданите“,подчерта Стойнев.

„След като управляващите искат да сменят темата и да изслушваме министри и главен прокурор, тогава нека да ни информират за всички случаи на обвиняеми и осъдени, напуснали държавата, укривайки се от правосъдието“, призова зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски. „Нека да поканим и министър Московски за влезлите граждани от Ливан на летище „София“, тъй като вчера МВР заявиха, че вината и пропуските са в летище „София“, а не в Гранична полиция“, подчерта той.

Явор Божанков: Председателят на комисията за конфликт на интереси да разясни купил ли е Бойко Борисов къща в Барселона на любовницата си?

„Тъй като управляващите са много притеснени и загрижени за слухове, ние също сме притеснени от слухове в обществото. Затова предлагаме да бъде извикан председателят на КПКОНПИ, за да разясни купил ли е премиерът Бойко Борисов къща в Барселона на любовницата си или не. Защото такива слухове има в публичното“. Това заяви депутатът от ПГ на „БСП за България“ Явор Божанков от парламентарната трибуна. Той подчерта, че управляващите принизяват Народносто събрание до това ниво- да бъде предизвикано гласуване на база слухове.

 

Кутев: Цветанов отново раздава присъди от трибуната, за подобни негови действия държавата е платила над половин милион лева

 „Цветан Цветанов неведнъж е издавал присъди от трибуната, както го прави и днес. За подобни негови действия държавата е платила над половин милион лева“, коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев. Той призова Цветанов да каже- колко са делата, по които по негова вина е осъдена България да плаща заради негови изявления с присъди. „Колко пъти полицията е влизала в къщите на хора, които след това се оказаха невинни“, припомни Кутев. Той е категоричен, че Народното събрание не трябва да бъде принизявано.