Мартин Славов: Няма сценарий за събиране на подписи за извънреден конгрес

Апр 27, 2010 Новини БСП в медиите 0 1288

В БСП никой не поставя въпроса дали Сергей Станишев да е лидер на партията или не и тази тема не е на дневен ред

В БСП никой не поставя въпроса дали Сергей Станишев да е лидер на партията или не и тази тема не е на дневен ред. Това заяви пред Дарик общинският председател на БСП в Сливен Мартин Славов в отговор на тиражираните в публичното пространство твърдения, че е започнала подписка за свикването на извънреден конгрес, на който Станишев да бъде свален от лидерския пост.

Като член на Националния съвет на партията Мартин Славов е категоричен, че въпросът не е обсъждан нито официално, нито в неформална среда. „Това е поредния блъф, който се пуска в общественото пространство, с цел да се отклони фокуса в друга посока. Проблемите, които са на дневен ред в страната и община Сливен са съвсем различни, но на някои хора им е любима тема да се занимават с БСП, бягайки от собствените си проблеми. Категорично заявявам, че няма абсолютно никакви сценарии със събиране на подписи", каза Славов.

Той увери, че приоритет на партията са безработицата, безпаричието на хората и тежката икономическа криза. Той не отрича, че в редиците на червените има проблеми след понесената изборна загуба и известна демотивация сред членовете и симпатизантите. „Все пак след тези няколко месеца управление на ГЕРБ много от нашето самочувствие се завърна, защото се доказа, че страната се управлява от неподготвени и некомпетентни хора", каза Славов.

Той изрази притеснението си от проблемите в Сливен, защото срещу кмета на общината са повдигнати тежки обвинения и се очаква криза в Общинския съвет. Освен това градът е разкопан, с нарушени функции за нормален живот и конфликта между Лечков и Русев се отразява върху всички граждани.

Лидерът на БСП в Сливен очаква справедливост от българския съд.