Молчил Неков в Кресна- една година след пожара

10.09.2018 г.

По покана на кмета на община Кресна Николай Георгиев на “Малка Богородица”  08.09.2018г. eвродепутатът от Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Момчил Неков посети два курбана в село Влахи и село Ощава. В село Влахи евродепутатът имаше възможност да посети най-старата черква в региона „Света Богородица”, която е възстановена със собствени средства и усилията на жителите.

Село Ощава беше пострадало при разразилия се миналата година голям пожар на горски масиви в региона. Неков посети и една от най-засегнатите къщи.  „Една година след пожара продължаваме да възстановяваме къщата на дядо Митко. Следите от пламъците още личат! “- каза кметът на община Кресна Николай Георгиев.

В град Кресна евродепутатът се срещна с граждани. Там бе посрещнат от лидера на социалистите- Петър Петров. „Регионът е богат на природни ресурси. И може да се развиват нишови продукти“ – заяви Неков пред присъстващите.

Момчил Неков беше специален гост на фестивала в село Баня  „Свири ми се , пее ми се, оро ми се играе".  За втора поредна година той е организиран от кмета Мария Юрганчева. 

„Баня е второто в страната населено място след Велинград по брой минерални извори, а фестивалът е чудесна възможност да съхраним българските традиции  и да привлечем повече туристи в този прекрасен край на България, който предлага и своите уникални храни“, каза  Момчил Неков, който откри събитието.

Гости на фестивала бяха Областният председател на БСП Благоевград и заместник кмет на община Гоце Делчев - Валери Сарандев, народните представители от регона от ПГ на :БСП за България" Богдан Боцев и  Николай Бошкилов, Костадин Дурчов председател на общинската организация на БСП Банско и лидерът на младите социалисти в Благоевград Веселин Христов.