Кирил Добрев: Правят ли се опити да бъдат купени народни представители от БСП?

Авг 07, 2018 Новини БСП в медиите 0 986

Кой помага на Бенчо Бенчев да си зарежда Ролсройса?

"От няколко дни Митьо Очите вече стана функция на Бенчо Бенчев и той е по-интересен. Нека се запитаме кой е помагал на Бенчо Бенчев да си зарежда Ролсройса?" Това попита зам.-председателят на БСП Кирил Добрев на пресконференция в централата на партията.  Той подчерта, че вече 11 години сме членове на ЕС и за произхода на средства не се коментира от политиците, а за това има институции. Той обясни, че фирмата "Аркус сигурност", която е основен доход на Митьо Очите, охранява НОИ Бургас с обществена поръчка, охранява денонощно митниците на пристанището в Бургас и в Ямбол, охранява социални обекти в община Айтос - училища, домове за младежи или възрастни хора. "Ако някой вземе, че се занимава с нерегламентиран бизнес, когато охранява и пристанището, и училища направо си затваря целия бизнес - от входа до консумацията. Питаме кой е дал тези обществени поръчки на тази фирма, защото със сигурност не ги е дала БСП", категоричен бе той.

Помолен да коментира думите на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, че гущерът трябва да скъса опашката си, Добре отговори, че гущерът на ГЕРБ е цял варан. По думите му кметове и общински съветници от ГЕРБ, по справка на МВР, участват в трафик на наркотици и хора. "Десетки са разследванията за източване на евросредства от обществени поръчки", заяви социалистът. Той подчерта обаче, че не кметовете и местната власт са актуални явно днес, а народните представители на БСП. "При първия случай си мълчахме, помислих, че човекът е податлив. При втория си помислих, че е грешка, но нещата наистина не изглеждат добре. Стана ясно обаче, че се прави опит да бъдат платени народни представители от БСП. Питам ръководството на ПГ на ГЕРБ, правени ли са опити да се плати на народни представители от ПГ на "БСП за България" да напуснат коалицията или БСП?", попита той.

Кирил Дорбев подчерта, че всички тези елементарни опити да бъде разбита БСП няма да успеят. "Искаме промяна именно на този модел и се борим именно с тази паралелна държава, която днес има ресурс да плаща милиони, за да купува депутати",  подчерта той и допълни, че са обещавани 5 цифрени заплати, ако някой напусне групата на БСП и няма никакви ангажименти, освен на вотове на недоверие да крепи правителството. "Раздаването на средства от МС на общини, управлявани от други партии, е именно купуване на парламентарна подкрепа. Уважаеми колеги, БСП не е за продан и БСП не се продава", заключи Кирил Добрев.