Драгомир Стойнев: И това правителство на ГЕРБ няма да си изкара мандата

Юли 30, 2018 Новини БСП в медиите 0 893

30.07.2018 г.

„Това, че г-н Борисов не може да изкара един пълен мандат, не е проблем на БСП, а на ГЕРБ”, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев в сутрешния блок на Бтв. „Всички знаем, че това правителство няма да си изкара мандата. Управляващото мнозинство от 4 партии имат подкрепа от 1.5 млн. души. БСП е една партия и има 1 млн. души“, допълни той. Стойнев подчерта, че народът се изселва, младите не искат да сбъднат мечтите си тук, образованието ни е под всякаква критика, а в същото време ГЕРБ поставят като основен приоритет инфраструктурата. „Това е странно. Ние сме тези, които показваме грешките на управляващите, а те сами да преценят, че вече нямат място там“, каза още народният представител. Според него ГЕРБ са машина за гласуване, но когато говорим за политика, идеология и живота на хората, те са кръгла нула. Стойнев припомни колко манипулации се извършват в изборния ден и въпреки подадените сигнали, институциите често си затварят очите, защото натискът е огромен. „Спомняте си начина, по който се носеха чувалите с бюлетини, как се подправят протоколите, какво се случи в Галиче“, посочи той. Стойнев е на мнение, че в момента има една група от хора, която се облагодетелства единствено и само тя за сметка на българските граждани. „Ако всичко в България беше толкова хубаво, както казва ГЕРБ, защо хората напускат? Защо имаме такъв отлив на чуждестранни инвестиции, ако всичко е толкова прекрасно?“, попита той.

Драгомир Стойнев обясни, че определението „Шайка“ за ръководството на ГЕРБ е дадено от Антон Тодоров, който е най-големият привърженик на тази партия. „Той издаде книга с образите на ГЕРБ, които са като престъпна група. Антон Тодоров в тази книга е дал достатъчно доказателства и силно се надявам, че хората от ГЕРБ са си взели поука от това, което пише в книгата“, коментира той. Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ като пример посочи и случая с ЧЕЗ, където никой не е разбрал откъде идва този български частен инвеститор. „Подадохме сигнали как се управлява всяка една българска община и област – ако не си близък до властта, не можеш да имаш обществени  поръчки. Ако не си член на ГЕРБ, не можеш да заемеш даден административен пост“, каза още той. 

„В тази държава всички задаваме въпроси и няма кой да ни отговори. Така беше с хаоса с чумата преди няколко дни, а сега продължаваме с нова тема – Царските конюшни. Една групировка на ГЕРБ срещу друга групировка на ГЕРБ“, подчерта Стойнев. Според него палежът на сградата е заради желание имотът да бъде съборен и там да изникне поредният мол или офис-сграда. „Прави се по този престъпен начин. Коя сграда в София сме запазили и развили? Аз лично не знам“, допълни той.

„Празникът на Бузлуджа беше невероятен. Имахме гости от 5 балкански държави. Всички бяхме там и имахме настроение. Корнелия Нинова се забавлява като нормален човек. Тя е лидер на партията, но преди всичко е човек – има чувства, емоции и настроение“, каза още Драгомир Стойнев.