Станишев на Бузлуджа: Нужни са предсрочни избори и ляво управление на страната

Юли 28, 2018 Новини БСП 0 624

Николай Бериевски към младите от Бузлуджа: Днес ние сме на ред. Няма утре, няма някога

 „Всеки нов ден на управление на това правителство е пагубен за България. Управление-  от скандал в скандал, от криза в криза. ГЕРБ се провалиха в две основни европейски политики – създаването на равни условия за икономическата активност на хората, която единствено дава силен растеж. И второ – в социалната защита – за децата, за групите в неравностойно положение, за младите, за възрастните, дори за работещите българи. Предсрочните избори са спасителни за България. Само те могат да дадат нова перспектива на страната. Затова БСП трябва да работи, за да предизвика и спечели предсрочни парламентарни избори.“ Така започна словото си на Историческа поляна президентът на ПЕС Сергей Станишев, който взе участие в традиционния събор на левицата на Бузлуджа.

„БСП даде силна заявка с „Визия за България“, защото страната има нужда от сериозен разговор за политики, перспектива и бъдеще, а не да затъва от една кръчмарска свада в друга. Но за да промени България, БСП се нуждае от партньори и съюзници." - отбеляза Сергей Станишев. Той каза още, че европейските социалисти са тези, които се противопоставят на опасните сценарии за Европа на различни скорости, за Европа, която наказва и разделя. "Нашият сценарий е различен. Той е за Европа, която защитава хората и създава равни шансове, която е солидарна и инвестира в младите. Която работи за сближаване на страните в стандарта на живот и в икономическото им развитие. А това можем да постигнем само всички заедно.“- бе категоричен президентът на ПЕС.

„Европа се променя, но духат различни ветрове. Ние не искаме да ни сполети съдбата на държавите от Вишеградската четворка, на които ЕС оряза фондовете с една четвърт за следващия програмен период.

Нека кажем ясно – България - в ядрото, а не в периферията на ЕС! Не молител, а истински пълноправен член на Съюза със своето влияние и лидерски решения!" - изтъкна Станишев. Според него независимо кога са следващите парламентарни избори, голям тест за всяка политическа сила ще бъдат предстоящите евроизбори. Победа на БСП би довела до промяната, от която България и нейните граждани имат нужда.

Николай Бериевски към младите от Бузлуджа: Днес ние сме на ред. Няма утре, няма някога

„Днес ние сме на ред. Няма утре, няма някога“. Така лидерът на МО в БСП Николай Бериевски се обърна към младите от Бузлуджа. „Днес сме тук, за да искаме свобода, справедливост и достоен живот за всички българи. Нека се борим заедно, единни!“, призова той

„Казват, че всеки избира своя път. Е, ние не искаме да вървим по пътя, който ГЕРБ вече 10 години ни чертае - пътят на отиващата си България, който нито една магистрала няма да направи по-добър“, категоричен бе председателят на младите социалисти. Той подчерта, че днес младите не трябва да се примирят и да приемат минимума за връх, да вярват в светлото бъдеще, което само ще дойде или някой "спасител" ще донесе. „Ние можем много повече от това. Щом стиховете на Вапцаров, сложени в пошла песен ни възмущават, щом съдбата на животните в Странджа ни разплаква, а посегателството на земята в Добруджа ни разбунтува, значи имаме и сила, и вяра“, обясни той. По думите му на младите хора остава само едно - да си върнат достойнството на народ, който не само милее, но и се бори за по-добра и справедлива България. „Тази задача е за нас. Нека я вземем присърце, както всичко, което ни ядосва, както всичко, което ни натъжава или ни прави щастливи. Днес ние сме на ход и това е нашата мисия - да бъдем достойни за семействата ни и за България“, заключи Николай Бериевски.