БСП - Варна предлага план за развитие на региона към общата Визия за България

26.07.2018г.

БСП - Варна ще предложи в националния план за развитието на България да бъде включен подробен проект с конкретни предложения за област Варна. Това решение беше взето снощи на разширено съвещание на актива на партията, след предложение от страна на лидера на градската партийна организация Борислав Гуцанов. В залата той направи пълен преглед на програмата, която беше представена в края на миналата седмица в София от председателя на НС на БСП, Корнелия Нинова. „Нашата партия има ясен план за бъдещето развитие на държавата, който трябва да съживи икономиката в България. Затова предлагам ние да подготвим и направи конкретни предложения за област Варна, които да бъдат включени в него”, каза Гуцанов, който е съпредседател на комисията по икономика и финанси към НС на БСП.

На срещата беше дадена положителна оценка за работата на групата на ПГ на "БСП за България" в парламента като единствена опозиция на властта.  Лидерът на БСП в морската столица представи отчет за работата на групата общински съветници във Варна. Той припомни, че съвсем скоро, по сигнал на БСП във Варна, избухна скандал заради финансовото състояние на общинската фирма „Градски транспорт”, която е на прага на фалита. „На всяко едно заседание на местния парламент задаваме поредица от въпроси за груби злоупотреби при управлението на общината, но мнозинството, формирано около партия ГЕРБ, защитава действията на кмета и неговата администрация. А нашият град става все по-мръсен и хаотичен, затова трябва да впрегнем всички усилия за предсрочни парламентарни избори и промяна на управлението на Варна”, коментира градският лидер на БСП.

На заседанието присъства и Апостол Димитров – член на ИБ на НС на БСП, в дискусията се включиха над 300 души- членове и симпатизанти. След срещата, на чаша вино, беше отбелязан рождения ден на партията. Над 200 души от БСП Варна ще се включат в традиционния събор на връх Бузлуджа на 28 юли.