БСП напусна пленарна зала на НС

Драгомир Стойнев: Когато със силата на мнозинството се прокарват промени, от това не печели никой

„Всички искаме конструктивен диалог, но когато със силата на мнозинството се  прокарват промени, от това не печели никой“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП за България Драгомир Стойнев по повод внесените 3 нови точки в дневния ред на НС. Той подчерта, че на председателки съвет е имало съгласие, че нови точки оттук нататък, в последния момент, ако няма съгласие между политическите сили, няма да се вкарват. По думите му, за да се изработи един добър и работещ законопроект, трябва да има дебат и народните представители трябва да бъдат подготвени. „Всички искаме конструктивен диалог, но когато със силата на мнозинството се  прокарват промени, от това не печели никой. Нашето желание е тези точки да отпаднат. Ако вие продължите със сила да налагате този дневен ред, ние сме готови да напуснем пленарна зала и да ви оставим да си гласувате законите“, категоричен бе той.

Филип Попов към Караянчева: Дайте обяснение- кое наложи внасянето на нови точки в последния момент?

„Недопустимо е в петък да се вкарват 4 нови точки, всички от които са важни 4 нови точки“, заяви секретарят на ПГ на левицата Филип Попов. Той обясни, че ще се сменя председателят на НЗОК. „Имаше дневен ред – ГПК, много важен закон. Какво правите в момента? Как така от днес за днес, сменяте председателя на здравната каса? Това е недопустимо в НС. Дайте обяснение на народните представители- какво наложи вкарването на тези точки в дневния ред днес? За къде е това бързане?“, попита още той.

Георги Свиленски: ГЕРБ нямат визия за управление за цял мандат, нито за една седмица

„Няма как, в петък, в последния ден, да предлагате 4 нови точки. Ясно е на цяла България, че управляващото мнозинство и управляващата партия ГЕРБ нямат визия за управление за цял мандат, за цяла парламентарна сесия, но нямате визия и за управление на една седмица“, заяви Свиленски.  По думите му не може във вторник управляващите да не знаят какви точки трябва да се гледат в петък и това става практика.