Петър Кънев участва в 5-тата годишна среща на Националния борд по туризъм

Юни 13, 2018 Новини БСП 0 1395

13.06.2018

Председателят на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм в 44-то НС и депутат от ПГ на „БСП за България” Петър Кънев откри 5-тата годишна среща на Националния борд по туризъм, на която присъстваха над 100 от собствениците и управителите на най-големите туристически компании у нас.

„Нямам намерение да влизам в статистиката. Искам да кажа няколко думи за бизнес средата – една тема, която, до голяма степен, е основна в работата на нашата комисия. Няколко пъти правихме изслушвания по нея” – посочи Кънев. Той обясни, че са правени изслушвания по свързванията на българския бизнес към енерго мрежите. По думите му, на пръв поглед, това е много елементарен въпрос, но България е след 100-то място в световната класация.

„Темата, свързана с охраната на труда – оказа се, че дали фирмата е от двама човека или от 2000 души, документите, които се изискват по Кодекса на труда, са едни и същи. Две изслушвания сме правили. Засега сериозен напредък няма, но сме оптимисти” – коментира председателят на икономическата комисия.

По въпроса за дуалното обучение Петър Кънев каза, че са правени три срещи с по трима министри. „Вече 4-та година Министерството на икономика, Министерството на социалната политика и Министерството на образованието не могат да стигнат до извода, че един ученик, който има право да работи, подписва договор по това обучение или трудов договор” – подчерта той.

Във връзка с новия закон за туризма, който се дискутира на форума, Кънев заяви, че министър Ангелкова звучи много оптимистично, когато разказва какво ще стане и как ще стане. „Аз трябва да ви кажа, че в закона, който вече е подложен на обществено обсъждане,  има поне 20 конфликтни точки, където ще настъпи голямо чудо. Могат да бъдат засегнати много финансови интереси” – добави той.