Нона Йотова: Приемането на Истанбулската конвенция означава края на цивилизацията- такава каквато я познаваме

Юни 12, 2018 Новини БСП в медиите 0 1461

12.06.2018

"Приемането на Истанбулската конвенция означава края на цивилизацията- такава каквато я познаваме. Най-важното в целия този процес е да се запазят децата и тяхното нормално възприятие на света". Това заяви народният представител от ПГ на БСП за България Нона Йотова пред Нова телевизия . Тя каза, че левицата е останала единна зад лидера си Корнелия Нинова срещу приемането на Истанбулската конвенция, въпреки че темата непрекъснато се подгрява. 

По повод внушенията, че ПГ на левицата е  отказала да защити жените от насилие, Йотова припомни, че именно БСП е внесла предложение в Наказателния кодекс случаите на домашно насилие да се разглеждат като престъпления  от общ характер и то е било прието в НС.

По повод скандалната чалга песен по текст на стихотворението "Прощално" на Вапцаров, Нона Йотова коментира: "Това е умишлена провокация от една не много известна певица, която иска да предизвика обществен интерес чрез скандал". Като автора на над 15 песни по текстове на български символисти, тя заяви, че се е почувствала обидена. Йотова представи и писмо на Мая Вапцарова до културния министър, което и до момента няма отговор. "Макар да са изтекли авторките права, има морални такива и институцията, която отговаря за тях, е Министерство на културата", обясни тя и допълни, че като правоносител министерството може да поиска по съдебен ред премахване от интернет платформите.