БСП-Варна с подкрепа за талантливи деца и младежи

26.05.2018г.

Хиляди усмихнати лица, бурни аплодисменти и сърдечни положителни емоции. Така изглеждаше зала 1 на Фестивалния и конгресен център в петък вечерта по време на седмия благотворителен концерт от кампанията „За талантливите деца и младежи на Варна”, организиран от БСП – Варна и Сдружение „За младите с любов“. По традиция, на сцената се представиха даровити деца и младежи, а специален гост този път беше чаровната поп певица Тони Димитрова.  

Когато преди 4 години застанах на тази сцена за първия концерт в подкрепа на талантливите деца на Варна, ви казах, че тръгваме на дълг път и че нашата цел е да направим кампанията постоянна. И ето, днес, за седми път, вие, хората, които също подкрепяте варненските деца, сте в тази зала. За седми път събраните средства от този концерт ще помогнат на варненски състав, клуб или отбор", отбеляза лидерът на БСП – Варна, Борислав Гуцанов. Той благодари специално на сдружението „За младите с любов“, с председател Светлана Такева, с чието съдействие се провежда благотворителната инициатива”.

По повод седмия благотворителен концерт „За талантливите деца и младежи на Варна”, лидерът на НС на БСП, Корнелия Нинова, изпрати поздравителен адрес. В него тя изразява сърдечните си поздравления за благородната кауза на варненската партийна организация. „Тази кампания е поредното доказателство, че изкуството е най-градивната съзнателна човешка дейност, с чиито сила и естетическо въздействие могат да бъдат събудени сърцата и умовете на хората за съпричастност към проблемите на съвремието.  Днес, всички вие отново доказвате, че за щедростта, за голямата душа, за голямото добро и за всеотдайността, препятствия няма. И въпреки проблемите на времето, в което живеем, се обединявате, за да помагате на талантливите деца на Варна, давайки им шанс да сбъднат мечтите си”, пише Нинова. И допълва, че седмият благотворителен концерт „За талантливите деца и младежи на Варна”, обединява ценностите любов, подкрепа, благородство и доброта, които всеки трябва да следва и да предава на децата си.

        26.05.3028g.  Досега в благотворителната кампания се изявиха вокални изпълнители, танцьори, артисти и инструменталисти от града. В концертите се включиха Нешка Робева, Орлин Горанов,Мариана Попова, Преслава,Група „Сигнал”, Валя Балканска и Славка Калчева.  Със събраните до момента средства бяха закупени музикални инструменти, костюми, танцови обувки и спортни екипи. Бяха финансирани редица пътувания на театрални, танцови и вокални формации от Варна и поети такси за участие на варненски деца в редица национални и международни надпревари, от които се върнаха с множество призови места и почетни награди.