Николай Бериевски е новият председател на МО в БСП

Иска ми се всички да започнем да мислим в една посока и тя да бъде решаването на тези проблеми

С 241 гласа „ЗА“ от 332, при явно гласуване, Младежко обединение в БСП избра Николай Бериевски за своя нов председател на провелата се в събота – 12 май IV-та Национална отчетно-изборна конференция.

“Бъдещото ръководство ще се сблъска с нелеката задача да бъде част от най-голямата опозиционна партия в момент, в който сякаш битката за младите хора в България е  почти загубена. Всички ние сме част от тези млади хора. Всички ние имаме роднини, приятели и познати, които, не виждайки алтернатива и шанс за развитие, напускат родината си, за да търсят прехраната и щастието си другаде. И как да видят алтернатива при положение, че след близо 10 години управление на партия ГЕРБ продължаваме да бъдем най-бедната държава членка на Европейския съюз. Доходите в България се конкурират с поствоенни съседни държави, които дори не са членки на ЕС. Наскоро излезе проучване за свободата на медиите, според което България заема 111-то място, Македония е 109-та. Как млади хора, като нас, да оцеляват със заплати от по 500-600 лева? Как младите лекари да останат в страната,при положение, че в чужбина те ще получават в пъти повече за същия труд?", попита Бериевски. Той подчерта, че проблемите са много, но е наясно с тях. "Иска ми се всички да започнем да мислим в една посока и тя да бъде решаването на тези проблеми. Ще ми се МО в БСП да се превърне в генератор на качествени политики, да се отвори още повече към младите хора в страната, да стане още по-разпознаваемо и заедно да докажем, че БСП е алтернатива и, че БСП разполага с необходимите млади кадри за това", каза още той. Бериевски подчерта, че всеки ден се среща с различни хора на различна възраст. "Повечето от тях ми казват, че искат да видят нови лица в политиката. Ние сме тези лица и трябва ние да формираме и отстояваме тези политики, но не скрити в залите, а заедно с обикновения човек“, допълни Николай Бериевски.

Визията на новия председател на Младежко обединение в БСП за развитието на структурата включва регулярни изнесени заседания на Оперативното бюро и Националния съвет, летен лагер, който да предостави възможност на младите социалисти за качествени обучения и тиймбилдинг, интензивна работа над законопроекти с реална обществена значимост, провеждане на инициативи на национално ниво и съхраняване на добрите практики от предходните ръководства.