ДКСМП: Извършеното в община София е бяло петно за прокуратурата

Апр 11, 2010 Новини БСП 0 1751

  От дискусионния клуб изваждат скандални сделки на Столична община От боклука на София е лапкано и папкано

 

От дискусионния клуб изваждат скандални сделки на Столична община

От боклука на София е лапкано и папкано. Това заяви зам.-председателят на Дискусионния клуб за социална местна политика (ДКСМП) Николай Белалов на пресконференция. Ако не тази година, то догодина от общината пак ще гонят поредния „Вълк" или някакво друго животно, коментира той.

От дискусионния клуб излязоха с декларация, в която искат да припомнят за част от скандалните сделки в столицата. На първо място е концесията със „Софийска вода", сключена от Столичния общински съвет през 1999 г. Според представителите на дискусионния клуб цената на водата отдавна е надхвърлила конкурсните. Извършеното в община София като че ли е бяло петно за дейността на прокуратурата, заяви Белалов.

Председателят на ДКСМП Борис Цветков пък постави въпроса за конкурса за автобусни линии. Столична община е отдала на частни фирми 16 автобусни линии за срок от 8 години на скандално високи цени, които са с лев на километър повече от цените на „Столичен автотранспорт". Това е натоварило бюджета допълнително с 9 млн. лв., посочи Цветков. От ДАНС два пъти са искали доразследване на сделката и призоваха прокуратурата да каже докъде е стигнала с разследването. Все още чакаме и становището на управляващите в Столичен общински съвет и на кмета, подчерта Цветков.

 

Пълния текст на декларацията можете да изтеглите от тук.