Петър Курумбашев проведе среща с бургаски гимназисти – младши посланици на Европейския парламент

16.03.2018 г.

Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в ЕП, проведе среща с клуб посланици на Европейския парламент в бургаската английска гимназия „Гео Милев”, по тяхна покана. Тема на срещата бе „Възможности за задържане на младите хора в България през погледа на един евродепутат”. Курумбашев бе посрещнат от директора на училището Милена Андонова, общинският председател на БСП – Бургас Живко Господинов и Христо Панайотов – сътрудник на офиса в Бургас на делегацията на българските социалисти в ЕП.

По време на мероприятието младшите посланици от 11-ти клас изнесоха мотивиращи речи пред специалния си гост, като споделиха свои идеи и въпроси, които имат място в съвременния етап от нашето развитие и членството ни в ЕС. От своя страна Петър Курумбашев коментира и разказа за младежки политики, които се правят в ЕП.

Гимназистите останаха удовлетворени от срещата и я определиха като интересна и полезна за тях. А след края ѝ те поднесоха два подаръка на Петър Курумбашев – картина с изображението на Васил Левски и картичка, на която е написано стихотворение на покойната бургаска поетеса Петя Дубарова.