Антон Кутев инициира анкетна комисия за кръговете „Олимп” и „Пепеляшка”

Мар 28, 2010 Новини БСП 0 1493

МО в БСП дава награда за залепена „Цветелинка" на кола на депутат, областен управител или министър Който залепи винетка „Цветелинка" на кола на депутат, областен управител или министър ще получи от Младежкото обединение на БСП една истинска винетка

МО в БСП дава награда за залепена „Цветелинка" на кола на депутат, областен управител или министър

Който залепи винетка „Цветелинка" на кола на депутат, областен управител или министър ще получи от Младежкото обединение на БСП една истинска винетка. Това обеща секретарят на МО в БСП Симеон Славчев на съвместна пресконференция със секретаря на ИБ на БСП Антон Кутев. Славчев обяви, че са раздадени близо 15 хил. броя от „Цветелинките", които бяха направени по идея на младите социалисти. Стикерите ще продължат да се разпространяват в мрежата на БСП в страната. Секретарят на МО заяви, че със сигурност разпространението на „Цветелинки" от представителите на левицата е много по-добро от това на СИбанк, които трябва да продават истинските винетки. Той коментира, че доста хора от различни области се оплакват, че трудно намират стикерите за пътуване.

Цветница да се обяви за национален празник заради наличието на много именници в управлението, шеговито поиска Антон Кутев. Той изтъкна, че Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Цветелина Бориславова празнуват на този ден, но изказа съмнение, че ще приемат идеята му.

Кутев беше категоричен, че кампанията с винетките „Цветелинки"  не е заяждане с някого, а желание да се покаже какво се случва в държавата и къде отиват държавните активи. Секретарят на ИБ свърза фондациите „Сапио", „Бъдеще за България", развивали се по времето на Костов със Славчо Христов като го описа като процес на преминаване на активи от кръга „Олимп" към кръга „Пепеляшка". Кутев попита как и защо Христов е прехвърлял активи на жената на Бойко Борисов. Според него настоящият премиер е забогатял неимоверно още по времето, когато е бил секретар на МВР, именно чрез Бориславова.   

Секретарят на ИБ обяви, че още в следващите дни ще инициира създаването на анкетна комисия за изясняване на случая около „Олимп" и „Пепеляшка". Той очаква до края на седмицата да събере 48 депутатски подписа, нужни за това. Тези неща са от висок обществен интерес, заяви Кутев. Той обясни, че освен от ДПС, ще търси подкрепа за идеята и от страна на независимите депутати . 

Антон Кутев коментира, че няма случай в света, в който жената на политик да е била уличена в забогатяване, по времето когато мъжът й е бил на власт и той да не е подал оставка за това. Кутев коментира, че Бориславова е най-сериозната антикризисна мярка на правителството и че придобитите от нея средства ще стигнат за борба с кризата у нас поне за 6 месеца. Това, че Цветелина Бориславова е богата не е проблем, проблемът е, че тя забогатява докато мъжът й е на власт, подчерта представителят на ръководството на БСП. Няма да има проблем, стига да се докаже, че всичко е законно, каза той.

Антон Кутев заяви, че се чувства засегнат всеки път, когато е критикуван като представител на левицата, защото много хора са на мнение, че социалистите са прибирали незаконно средства от държавата. Затова той изрази подкрепа за отварянето на икономическите досиета на прехода. По думите му има много политици, които изкарват средствата си с честен труд и е време нещата да бъдат изчистени и истината да излезе наяве. Трябва да са ясни хората, които са усвоявали големи средства за сметка на обществото в последните двайсет години, каза той.