Обществени организации подкрепиха БСП за провеждането на референдум за Истанбулската конвенция

Фев 12, 2018 Новини БСП 0 1158

Левицата продължава с поредицата от обсъждания на Истанбулската конвенция

БСП продължава с поредицата от обсъждания на Истанбулската конвенция. Пълно сходство в позициите за отхвърлянето й и провеждане на национален референдум по въпроса за нейната ратификация постигнаха БСП и неправителствените организации Алианс на гражданите за България, Движение за пълна заетост и ценова стабилност и Фондация за подпомагане жертви на престъпления и борба с корупцията. 

По време на срещата членът на ИБ на БСП Атанас Зафиров запозна представителите на НПО сектора с инициативите на левицата за защита на жертвите от домашно насилие, като желанието й да бъде променен Наказателният кодекс и умишленото причиняване на средна телесна повреда да отиде при престъпленията от общ характер, както и да има кризисни центрове във всеки областен град.

В хода на срещата бяха обсъдени и въпроси, касаещи отношенията на БСП с неправителствения сектор, по теми като- развитие на гражданското общество, борба с корупцията, борба с монополите и запазване обществения характер на българското здравеопазване.