Крум Зарков: Когато едно правителство не може да се справи с основния проблем пред страната, то трябва да си тръгне

Янр 19, 2018 Новини БСП в медиите 0 1057

В страната ни, за съжаление, всичко е схема и всяка нова норма прави схема

„В последните години- това, което пише в законите ни, няма значение, защото случващото се е коренно различно. В страната ни, за съжаление, всичко е схема и всяка нова норма прави схема. Струва ми се логично, че когато едно правителство не може да се справи с основния проблем пред страната, то трябва да се тръгне.“ Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков по БНТ. По думите му са изминали 9 месеца в конкретните примери. „Те са и публична, и обществена тайна – то не беше НДК, то не беше ограда по границата, то не беше Хасково, суджукгейт. Какво още трябва да се случи? Какво по-конкретно от това, че хората, участвали в обществени поръчки- 80% заявяват, че поръчките са манипулирани в полза на един участник. Какво по-конкретно от това- как един министър казва, че системата на здравеопазването, която акумулира 4,7 млрд. лв., е пропита от интереси. Какво по-конкретно от това, когато един министър си подава оставката, а друг казва, че бил отстранен, защото е затегнал колана. Какво по-конкретно?“ попита Зарков. 

„Говоренето за вота и това, което ни се случва не е маловажно. Омертата, която цари, е на път да бъде пропукана. Получаваме десетки сигнали за корупция в страната“, заяви Зарков. Той допълни, че вотът на недоверие стъпва на една много ясна логика, защото корупцията, всепризнато,  е основният проблем на държавата ни.

„Дебатът за Истанбулската конвенция прегря. Обществени дебати, които засягат развитието на обществото, трябва да бъдат разяснявани, а не просто налагaни, защото така е по-изгодно. Ние считаме, че ратификацията в момента не е необходима и ние няма да я подкрепим“, каза също зам.-председателят на ПГ.