Младите социалисти раздадоха винетки "Цветелинки" в столицата

Мар 21, 2010 Новини БСП 0 1487

  Младежи-социалисти раздадоха винетки "Цветелинки" в центъра на столицата

 

Младежи-социалисти раздадоха винетки "Цветелинки" в центъра на столицата. Така те поставиха начало на националната кампания „Спонсорирай, за да пътуваш". "Цветелинки"-те били изработени специално за инициативата.

С тази наша акция - раздаването на „Цветелинки", се опитваме да алармираме хората за нещо много важно и сериозно - спечелването на държавната поръчка от „СИ Банк" за нас е типичен пример за конфликт на интереси на най-високо ниво и симптом за зараждането на нова олигархична структура, коментира секретарят по медийна политика на МО в БСП Симеон Славчев. Виждаме, че правителството и премиерът са започнали своите антикризисни мерки - първата от тях е премиерът да направи финансова инжекция на своята семейна банка, заяви той. Именно поради тази причина на винетките е сложен и образа на Бойко Борисов, защото той е преплетен и в даването и в получаването на обществената поръчка, а българската винетка може да се нарече вече „Първа частна винетка".

СИБанк -"ВИП Секюрити" получи правото на разпространение на винетните стикери до 2013 г. и за това ще получи 4,75% комисионна върху оборота от винетки, който за последната година е 195,9 млн. лв. Това прави по 9,3 млн. лв. годишна печалба за банката на Цветелина Бориславова - председател на Надзорния съвет и акционер в нея. Т.е. за четирите години „СИБанк-"ВИП Секюрити" ще прибере 37 млн. лв. комисионна, напомнят от МО.

Младежите зададоха въпроса „Колко дупки щяха да се запълнят с тези пари?" или коя болница от закриване щяха да спасят те, ако бяха останали в държавата, а не бяха дадени на приятелката на премиера Борисов.

Ние не търсим политическо шоу или сатира, макар често да сме се стремили да осмиваме управленските абсурди, казаха още младите социалисти. Те се обявиха "за" идеята на премиера Борисов да гони корупцията и в редиците на ГЕРБ. Сигурни сме, че има доста какво да гони в бъдеще, но нека не залъгва хората с някакви дребни чиновници, казаха младите от БСП.