Кристиан Вигенин: Слагаме край на злоупотребите с приватизацията

Парламентът единодушно прие на второ четене предложените от ПГ на „БСП за България“ промени

Парламентът единодушно прие на второ четене предложените от ПГ на „БСП за България“ промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, с които обособени части от предприятия в забранителния списък няма да могат, както досега, да бъдат приватизирани без решение на НС.  „Така ще бъде затворена възможността за злоупотреби и за заобикаляне на волята на законодателя поради недостатъчно ясния досегашен текст на закона“. Това заяви в пленарна зала международният секретар на ПГ на „БСП за България“ Кристиан Вигенин. По думите му вече няма да може ключови дружествата от забранителния списък да бъдат лишавани от най-апетитните им обособени части, зад гърба на парламента.    

Народните представители подкрепиха и направеното от Димитър Данчев предложение, от името на ПГ на „БСП за България“, което задължава Агенцията по приватизация да приключи започналите вече процедури- по новоприетите правила.

Вносителите подчертаха, че повод за предложените промени е станал случаят с приватизацията на бизнес-клуб „Бояна“, като обособена част от „Агенцията за дипломатически имоти в страната“ ЕООД.