Няма икономическа логика в таксите за електромер

„Няма икономическа логика в таксите за електромер

„Няма икономическа логика в таксите за електромер. Така, например, може да се поиска и такса за стол или нещо друго.Още повече, че, ако имат разходи за достъп до електромерите, енергийните дружества ги представят пред държавния регулатор при исканията си за промяна на цената на тока. Това е застраховка на чиновници за приходи"- заяви в Добрич народният представител от БСП Петър Димитров. Наблюдава се желание всичко възможно да бъде обложено с данък или такса и то в условия накриза, добави той.

„Темата Първанов-Дянков не е злободневна, а си говорим злобно за това" - е мнението на П.Димитров. Проблемът, според него, е, че искането на ГЕРБ за инпийчмънт е да се руши в морален аспект имиджа на президента. „Само приказките, че държавният глава е натрупал милиони и че е нарушил Конституцията, вече отблъсква инвеститорите" - каза още П.Димитров. „А що се отнася до Симеон Дянков, той е жив и здрав, никой не го е блъснал по стълбите на президентството и той работи за увеличаване на данъците" - добави той.

Според бившия икономически министър, идеята в условия на криза да се приватизират дялове от предприятия у нас е неприемлива, тъй като просто е нарушен реалният пазар. „Още повече, че парите от приватизация влизат във фискалния резерв, а не в годишния бюджет на държавата" - уточни П.Димитров.