Таско Ерменков: Ще има ли политическа отговорност за лъжите за Техноимпекс и Корнелия Нинова?

Дек 06, 2017 Новини БСП 0 873

06.12.2017 г.

 

 „Главният прокурор недвусмислено каза, че няма закононарушение по отношение на Техноинпекс, както и че е изтекла давността.” Това заяви по БНТ народният представител от ПГ на „БСП за България” Таско Ерменков. По думите му мантрата на ГЕРБ с „Техноимпекс” трябва да бъде изхвърлена на бунището на времето, както повечето мантри на управляващата партия, които служат само за отвличане на общественото мнение. „Имам един въпрос- дали всички, които твърдяха, че има престъпление, защото такива бяха твърденията и на Тома Биков, и на Антон Тодоров, и на Десислава Атанасова, ще понесат своята политическа отговорност за изречените лъжи?”, попита от екрана Таско Ерменков.  Той беше категоричен, че подобни случаи умишлено се хвърлят от управлващата партия, за да се замажат всички провали, които се случват все на гърба на българския народ-  като ситуацията в здравеопазването, днешната тема за сигурността на държавата и нерегламентираното подслушване, корупцията, шуробаджанащината.

 „Няма почти никакви искания за използване на СРС-та за разкриване на корупция и това е тревожно, защото проблемът е основен за обществото”, това информира Таско Ерменков по повод твърденията на шефа на Националното бюро за контрол на СРС Бойко Рашков за подслушването на политици, магистрати и журналисти. Той изрази притеснения, че няма разработки със специални разузнавателни средства по темата тероризъм. „Другото, което много ме смути от изказването му е, че Бюрото не е в състояние да даде достоверен отговор на въпрос на гражданин, дали е подложен на СРС или не. Това означава, че тези които са използвали СРС, не информират Бюрото. И тук основният проблем е- колко сигнала са изпратени до съответните компетентни органи, от гледна точка, че Бюрото е разкрило нерегламентираност, и какво се е случило с тези СРС-та. Отговорът беше – стотици и мълчание”, обясни Таско Ерменков. „Изключително тревожно е за държавността, когато независимият орган, който трябва да следи СРС-тата  констатира, че има проблеми”, добави той.  

„Не искам да съм свидетел, когато се  скъсат  нервите на хората от тази полицейщина”, каза Таско Ерменков. Попитан за темата на предстоящия вот на недоверие, който се инициира от левицата, народният представител беше категоричен, че темата със сигурност ще е корупция, но трябва да се прецизира, защото такава има не само в здравеопазването, а във всички обществени сфери.