Нинова за приватизацията: Като чуха за концесии и силови групировки, се разбягаха

Дек 06, 2017 Новини БСП в медиите 0 1150

Те се страхуват! Затова не искат ревизия на целия преход

„Повечето хора смятат, че приватизацията е разбойническа. Преходът е отнел много. Затова трябва целият преход да бъде ревизиран и който е направил разбойническа приватизация или е извършил престъпления, да понесе отговорност. Това предлагаме и ние - приватизацията, концесиите- тези на златото, на водата, на подземните богатства, обществените поръчки, силовите гупировки – всичко да бъде разгледано, както и да бъдат направени необходимите промени, за да има възмездие и справедливост”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по Нова телевизия. Тя попита защо чак сега от ГЕРБ са се сетили за приватизацията, а не още през 2009 г., когато са дошли на власт? Нинова припомни, че именно БСП е дала  оценка на прехода, при това на най-висшия си форум – Конгреса.

„Идеята за ревизия на приватизация е сведена до приватизацията на Техноимпекс и Корнелия Нинова, за нищо друго. Това е стъпка за омаскаряване на опозицията, а не за търсене на истина и справедливост. Защото, ако се търси истината, ще трябва да се говори и за БТК, ЕРП-та, общински имоти, продадени от кмета на София, сега премиер”, каза Нинова. По думите й вече е очевидна целта им: „Не да се направи ревизия на прватизацията и да има справедливост, а да се пристъпи към третата стъпка. Първата беше - дайте да им дадем посотве, за да мълчат. Втората - да ги разбием отвътре, за да са слаби. Третата е да ги омаскарим, за да им отнемем моралното право да бъдат съдници за корупцията днес. И това третото, няма да им се получи!"

Ако някой иска да заведе дело сега, нека заповяда в съда

„Ако някой иска да заведе дело сега, нека заповяда в съда. Аз нямам никакви притеснения. Декларирам, че няма да се позовавам на изтекла давност. Ако иска някой да ме съди, нека, но при условие, че и другите политически лидери се откажат от давност за собствения си професионален живот”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя коментира писмото към лидерите на политическите партии, в което  иска среща, на която да се вземе политическо решение за цялостен преглед на прехода: „Като чуха за концесии и силови групировки се разбягаха.” Нинова коментира, че се крадат 10 млрд. лева от паралелната държава, позовавайки се на изследване от неправителствени организации и българските  служби.

Тази цел, да се отклони вниманието от случващото се сега, няма да я допуснем

„Тази цел, да се отклони вниманието от случващото се сега, няма да я допуснем”, каза Нинова и даде пример с болниците. „От колко време БСП говори за проблема – от две години. Само преди 10 дни предложихме в бюджета болниците да не са търговски дружества. Да има алтернативен модел на здравеопазване, а ГЕРБ го отхвърлиха”, заяви Нинова и припомни думите на главния прокурор, че законодателят трябва да помисли дали болниците  да са търговски дружества.