Петър Димитров ще сезира главния прокурор за действия на ГЕРБ-активисти

Депутатът от БСП Петър Димитров ще внесе тази седмица при главния прокурор сигнал за нарушение при рухването на спортната зала по вдигане на тежести в градския парк в Добрич

Депутатът от БСП Петър Димитров ще внесе тази седмица при главния прокурор сигнал за нарушение при рухването на спортната зала по вдигане на тежести в градския парк в Добрич. Готов е пакет с всички документи по случая, каза той пред журналисти. Юристи са го посъветвали да даде случая в София, за да няма съмнение, че местната прокуратура ще бави разследването.

П. Димитров каза още, че няма нищо против концесионера - общинския съветник от ГЕРБ и председател на спортната комисия на местния парламент Младен Матеев, но счита, че е негов дълг да подаде сигнала. "В моите очи става дума за това, че някой е подкопал пречеща му сграда, тя е рухнала, след което той е платил пари, с които тя не може да бъде възстановена", категоричен е той. Народният представител иска също да се провери има ли разрешително за строителство на мястото на рухналата зала. Там в момента се изгражда плувен басейн.

Залата по вдигане на тежести се срути на 14 януари 2009 г. при изкопни работи на хотел със спортно-възстановителен център. Инвеститор на строежа е фирма „Изида", чийто собственик е Младен Матеев. Изпълнител е добричката фирма „Добруджа билдинг". Изпълнителят, инвеститорът и надзорниците на строителния обект бяха глобени от РДНСК в размер на близо 15 000 лева. Бяха изготвени и две пазарни оценки на обекта - едната, направена от независим лицензиран оценител, в размер на 45 490 лева, а другата, изготвена по поръчка на Изида", за 29 500 лева. Сградата е публична общинска собственост, част от капитала на общинското дружество "Спортни имоти".