Лидерът на БСП и на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова изпрати писмо до омбудсмана на Република България

Nov 30, 2017 Новини БСП 0 1038

С отсрочването на промените в Кодекса на труда управляващото мнозинство лиши 5000 работници и служители от възможността да получат спра­ведливи обезщетения

 

ДО

Г-ЖА МАЯ МАНОЛОВА

ОМБУДСМАН

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

Уважаема госпожо Манолова,

Споделяме тревогата Ви от факта, че министърът на труда и социал­ната политика и народните представители в Комисията по труда, социал­ната и демографската политика от парламентарните групи на ПП „ГЕРБ“ и "Обединени патриоти" попариха надеждите на служители и ра­бот­ници, които са потърпевши от действията от некоректни работодатели.

С отсрочването на промените в Кодекса на труда управляващото мнозинство лиши 5000 работници и служители от възможността да получат спра­ведливи обезщетения. Нашата парламентарна група е внесла ЗИД на Тър­говския закон, за да защити тези работници и служители, както редица про­мени в Кодекса за социално осигуряване, Кодекса на труда в интерес на пра­вата на работещите.

Уверявам Ви, че винаги можете да разчитате на нашата подкрепа и на гласовете на ПГ „БСП за България“, когато трябва да се защитят пра­вата на българските работници и служители.