БСП: Главният прокурор да разпита Борисов за наркотрафикантите

22.11.2017г.

 „БСП за България” сезира главния прокурор на републиката Сотир Цацаров за думите на премиера Бойко Борисов, че в парламента продължават да стоят хора, замесени в наркотрафик и хора, които са купували гласове от затворници. Народният представител от левицата Филип Попов представи пред медиите сигнала.  В него БСП настоява главният прокурор да разпита министър-председателя на България г-н Бойко Борисов- кога, от къде, от кого, как и при какви обстоятелства е получил информацията.

Ето и пълния текст на писмото:

     

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ЦАЦАРОВ,

    Обръщаме се към Вас по повод думите на министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов: „…в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, които са купували гласове, и то от затворници…”. Това негово твърдение е изказано на 12.11.2017 г., при откриването на основно реконструираната и обновена зала „Асикс Арена” в гр. София.

За ПГ на „БСП за България” е недопустимо в Народното събрание да има депутати, замесени с наркотрафик и купуване на гласове.

Като се има предвид горепосочените факти и информация, моля да извършите всички необходими действия съгласно приложимия закон, включително и да разпитате министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов – кога, от къде, от кого, как и при какви обстоятелства е получил информацията, както и – кои са въпросните лица, занимаващи се с наркотрафик и купуване на гласове и дали е предоставил същата информация на компетентните държавни органи за предприемане на необходимите действия.