Министър - председателят Сергей Станишев поздрави президента на САЩ Барак Обама по случай встъпването му в длъжност

 Министър-председателят Сергей Станишев изпрати поздравителна телеграма до новоизбрания президент на САЩ Барак Обама по случай официалното му встъпване в длъжност

 Министър-председателят Сергей Станишев изпрати поздравителна телеграма до новоизбрания президент на САЩ Барак Обама по случай официалното му встъпване в длъжност. Премиерът отправя пожелания за благоденствие към американския президент, както и за успех в мисията му за промяна в този труден за света момент.

 Основавайки се на споделени ценности, политическият диалог между България и САЩ е изключително интензивен и покрива всички най-важни области на двустранните отношения. Със задоволство констатираме, че разговорите с нашите американски партньори преминават откровено, естествено,  при наличието на голямо взаимно доверие и единство на позициите, пише министър-председателят. 

 Премиерът изразява убеденост, че страната ни ще може да разчита на приятелската подкрепа и отношенията между България и САЩ ще продължат да се развиват на основата на най-тясно сътрудничество и доверие. Бих искал да Ви уверя, че моето правителство ще положи всички усилия да запази и доразвие не само интензитета на отношенията ни със САЩ, но и богатството на дневния ред на диалога, се казва още в телеграмата.

 В заключение министър-председателят Сергей Станишев изразява увереност, че стратегическото партньорство между България и САЩ ще продължи да укрепва и ще получи допълнителен тласък, за да посрещнат двете държави заедно предизвикателствата на 21-ви век.