Корнелия Нинова към младежи: Никога не губете връзка с реалния живот!

Младежите поздравиха народните представители от БСП за инициативата „културен чек”

"Вие сте млади, образовани, бъдещи лидери и политици. От вас ще зависят много решения за бъдещето на страната ни. Бъдете директни, прями и смели. Имайте позиции и ги защитавайте. Никога не губете връзка с реалния живот - това е най-опасното в политиката". Това посъветва председателят на БСП Корнелия Нинова младежи, които са част от стажантската програма на левицата "Опознай ни!". По време на дискусия, която се проведе в Народното събрание, Нинова ги запозна с дейността на парламентарната група, направените предложения от БСП и желанието на левицата за преодоляване на неравенствата в страната.

Една от най-обсъжданите теми по време на срещата беше корупцията в страната. Нинова обясни, че след "Кумгейт" е започнала вълна от сигнали, получени в централата на партията. "Ще има вот на недоверие. Всяка система в България губи милиарди заради корупция. Тя е големият бич за страната“, категорична е Нинова. Според нея хората вече не се страхуват толкова и подават сигнали с доказателства, като застават с имената си зад тях.

Младежите поздравиха народните представители от БСП за инициативата "културен чек", с която се предвижда младите хора да имат по-голям достъп до българската култура и изкуство.

На срещата присъстваха зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев, зам.-председателят на левицата Крум Зарков, секретарят на парламентарната група Кристиан Вигенин и евродепутатът Петър Курумбашев.