Драгомир Стойнев: Бюджетът на управляващите е лицемерен

Вотът на недоверие е заради цялото българско общество

„Бюджетът на управляващите е лицемерен и цели да им  купува време.” Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев по БНТ. По думите му идеята на един бюджет е да покаже визията и реформите, които ще се извършват през следващата година. „Управляващите обаче нямат нито визия, нито пък се предвиждат реформи. Увеличават само разходите, именно за да си купят време и да се налеят пари в нереформирани системи, които имат добре смазани механизми за корупционни практики. Най-вероятно тези пари ще потънат и няма да има никой доволен”, каза зам.-председателят на ПГ.

„За да има устойчив икономически растеж са ни необходими реформи. Той се дължи на няколко фактора в момента – износ от военно-промишления комплекс, европрофондовете, както и туризма. Върху тези три стълба обаче не се гради икономически растеж”, заяви Драгомир Стойнев. 

Откакто ГЕРБ управлява, огромен брой от хората в България искат да работят извън страната

„Откакто ГЕРБ управлява, огромен брой от хората в България искат да работят извън страната, а не желаят да останат тук. Каквото и да говорят управляващите, огромна част от българското население е в риск да изпадне в бедност. Ние сме на първо място по този показател в целия Европейски съюз”, посочи Драгомир Стойнев.

„За нас вотът на недоверие към правителството не е борба за гласове в парламента. Ние го искаме задари цялото българско общество”, каза още той.