Жельо Бойчев: Ще търсим широка подкрепа и в парламента, и в българското общество за свалянето на правителството на Борисов

8.11.2017 г.

„И двете политически сили имат решения на своите органи на най-високо ниво, че водената от това правителство политика е вредна и опасна за страната. Двете ПГ са упълномощени да ползват всички демократични средства, и парламентарни, за свалянето на правителството от власт“. Това зави зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Жельо Бойчев след среща с представители на ДПС. Той обясни, че е изразено съгласие, че вот на недоверие заслужава всяка една сфера от дейността на това правителство, но един вот на недоверие за цялостна политика ще даде възможност на правителството, в следващите 6 месеца, да не бъде атакувано и да не бъде ползван този най-силен инструмент на опозицията.

„ПГ на „БСП за България“ предложи да бъде поискан вот на недоверие за несправянето в борбата с корупцията. Това може да бъде насочено и в сферата на националната сигурност, здравеопазването, демографската политика“, обясни Бойчев. Той подчерта, че е останало допълнително да бъдат уточнени мотивите и конкретната тема. „Постигнахме съгласие относно това, че тази парламентарна инициатива трябва да се развие след окончателното приемане на бюджета“, каза още той.

Бойчев обясни, че левицата е наясно, че гласовете, които има в зала, не стигат този вот да бъде успешен. „Ще търсим широка подкрепа и в парламента, и в българското общество, за да  спечелим и да постигнем целта – свалянето на правителството на Борисов“, заключи Жельо Бойчев.