Деница Златева: Ще искаме вот на недоверие към правителството за корупцията

Окт 29, 2017 Новини БСП в медиите 0 1125

ГЕРБ сами признаха, че БСП е тяхна алтернатива

„Целта на заседанието на Конгреса бяха двата документа, които приехме – политическата визия на БСП за бъдещето на ЕС, както и да представим нашите бюджетни политики. Ще искаме  вот на недоверие към правителството за корупцията, който вот ще бъде много добре прецизиран. Получихме много сигнали за подобни злоупотреби в цялата страна, след аферата „Кумгейт“. Това заяви зам.-председателят на БСП Деница Златева по БТВ.

„Нашите конгреси не са като тези на управляващата партия, където изобщо не се чува чуждо мнение. Всички се съгласяват, гласуват и стават на крака да ръкопляскат. БСП е партия, в която от години има различни мнения, но важното е, че ако има хора с различни мнения, именно конгресът е този орган, където да се чуят различните мнения, да се защитят тезите. А какво се получи – имаше точка от дневния ред за промяна на Устава, след което една част от колегите, които публично изразяваха подобно мнение пред медиите, напуснаха заседанието“, обясни зам.-председателят на БСП.

Деница Златева каза, че след много дълго време изпълнителната комисия на ГЕРБ днес, най-накрая, се е събрала. „Финансовият министър заяви, че лоша или хубава, БСП е алтернатива на управлението на ГЕРБ, а оценката за това обаче я дават българските граждани“, обясни тя. По думите й ролята на опозицията е да посочва всички онези грешки, които смята, че са налице при това управление.

Златева подчерта, че днес е била неприятно изненадана от мнения на представители на ГЕРБ по повод дебата от вчера на конгреса за европредседателството ни. „Програмата на триото, която бе приета две седмици, след като правителството на ГЕРБ пое управлението на държавата ни, почти беше финализирана от служебното правителство, на което бях вицепремиер и отговарях за подготовката на българското председателство“, обясни Златева и подчерта, че изпускането на нервите на представителите на ГЕРБ днес е контрапродуктивно.

Деница Златева посочи и какви трябва да са приоритети на БСП като лява партия. „Връщане към социална Европа, темата за европейския социален стълб, за преодоляване на неравенствата“, каза тя и допълни, че в тази посока е било изказването и на президента на ПЕС Сергей Станишев по време на заседанието на конгреса на БСП. „Защото домакин на инициативата, на тази среща е премиерът на Швеция, който е от нашето политическо семейство. И той в разговор е заявил, че водеща ще бъде ролята на България по време на нашето председателство, не да налага, а да се опита да постигне консенсус около важността на тази политика“, обясни Златева.