Драгомир Стойнев: Георги Стоилов заяви, че няма никакво отношение към действията на своя брат

Георги Стоилов: Получих подкрепата на ИБ на БСП

„В Изпълнителното бюро Георги Стоилов заяви, че няма никакво отношение към действията на своя брат. Той бе категоричен, че никога не са имали и бизнес взаимоотношения и техният живот се е развивал по различни пътища. Следователно не можем да упрекваме някого за връзките на неговия брат и какво точно е правил той“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев пред журналисти в парламента. Той подчерта, че ако се появи и най-малкото съмнение, че Георги Стоилов има конкретни връзки или дори предположения, той трябва да понесе своята политическа отговорност. Стойнев е категоричен, че на този етап от БСП нямат причина да се съмняват в неговите думи. „Силно се надявам, че зад тази акция не стои политическият елемент“, каза Стойнев.

Зам.-председателят на „БСП за България“ обясни, че не става въпрос за държавни постове и разпределяне на държавни пари и шуробаджанащина. Той посочи пример какво означава в едно семейство да се разпределят държавни и общински пари. „Кметът на община Раднево – г-н Тенев, назначава жена си за кметски наместник в с. Рисиманово. Как изглежда кметът и кметският наместник да си пият кафето и да разпределят държавни и общински пари?“, попита Стойнев. Той заяви, че е отминало времето, когато някой трябва да носи отговорност за постъпките на свой роднина.

Георги Стоилов: Получих подкрепата на ИБ на БСП

„Пред Изпълнителното бюро на БСП изложих всички факти, които знам. Получих тяхната подкрепа. Аз не се срамувам от действията си“, заяви народният представител от „БСП за България“ Георги Стоилов. Той подчерта, не няма нищо общо с брат си и не може да носи отговорност за неговите действия. Според него неморално е да назначаваш роднини в бордове или на позиции, където се разпределят държавни и общински средства.