Поздравление до членовете и симпатизантите на Обединението на жените –социалистки За паритет и солидарност

Мар 05, 2010 Новини БСП 0 1319

Уважаеми другарки! Скъпи приятелки!          Един от най-красивите пролетни празници е 8-ми март - ден за международно признание на постиженията на жените - в икономиката и културата, в политиката и обществения живот

Уважаеми другарки! Скъпи приятелки!

         Един от най-красивите пролетни празници е 8-ми март - ден за международно признание на постиженията на жените - в икономиката и културата, в политиката и обществения живот. Ден за солидарност с всички жени по света, които се борят и отстояват своите права.

Като председател на Обединението на жените-социалистки За паритет и солидарност, най-топло и искрено поздравявам  всички жени с празника. Обръщам се с особено уважение към активистките и симпатизантките на Обединението, които с ентусиазъм и усилия, отстояват принципите на равнопоставеност и защита правата на жените във всички обществени сфери.

Жените винаги са възприемани като символ на уравновесеност, на стабилност, на живота и съзиданието. Това естествено насочва и води към поведение на балансираност и  умереност, на преодоляване на крайни, разрушителни тенденции. Затова на жените по света все повече се гледа отговорно и  с надежда.

Ние, жените от Обединението, съзнаваме своята специална мисия днес в    съхраняване единството на БСП като европейска модерна партия, въпреки трудностите, които преживяваме. Знаем колко е важно да работим за възвръщане на загубеното доверие сред част от избирателите, за представяне пред обществото на кауза, за която хората да гласуват - идеи и алтернативи, които да ги мотивират да се обърнат към левите идеи. Като неразделна част, ние жените от Обединението, ще подпомагаме  партията  във воденето на политика на активна опозиция, която адекватно поставя в дневния ред пред обществото актуалните проблеми на управлението на страната.

В контекста на Европейската година за борба с бедността , за каквато е обявена 2010 година, активно и убедено ще участваме и ще инициираме начинания, свързани с преодоляване  разликите в заплащането между жените и мъжете, с борбата срещу бедността и безработицата. Ще подкрепяме и всичко, свързано с грижата за децата. Ще се подготвяме за достойно представителство в органите на местната власт при предстоящите избори. Не забравяйте - нашето призвание е да правим света по-добър!

Затова в днешния празничен ден най-сърдечно ви пожелавам да сте здрави и вдъхновени, смело да следвате мечтите си, да сте силна и нежна опора за онези, които обичате. Нека в дните ви се оглеждат красивите багри на пролетта, приятелските усмивки, споделените мигове на щастие и удовлетворение!

Честит 8-ми март!

Катя Николова
Председател на Обединението на
жените-социалистки За паритет и
солидарност В БСП