Стоян Мирчев: ГЕРБ приватизират общините

Окт 06, 2017 Новини БСП в медиите 0 1042

Само до вчера сме получили над 70 сигнала

„ГЕРБ приватизират общините.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Стоян Мирчев по БТВ и обясни защо: „Проблемът е, че в ГЕРБ роднините и близките се назначават без конкурс на държавана работа. В някои случаи не е законно, а в други не е морално. Целият родово-приятелски кръг се назначава на ключови позиции, а общината, държавните фирми се разпореждат с обществени средства. Например братът на Томислав Дончев като държавен служител разполага с дръжавни средства от над 1 000 000 лв.”

Мирчев даде още примери: „В Силистра е същото. Общински съветник със съпругата му работят в общината, син и снаха-  общински съветници, дъщеря, майка- също общински съветници. Една голяма част не са минали и конкурс. Едни от тях отпускат обществени средства, а останалите ги харчат.” Стоян Мирчев каза, че една част от сигналите са подадени от хора, които са работили на подобни длъжност и то при няколко различни управления и са били натискани да напускат.  „Нашият председател в Силистра е получил от общински съветник заплаха, че до два месеца ще се разправи с него. Председателят на общинския съвет Мария Димитрова също е тормозила нашия председател по телефона”, обясни Мирчев.

Една партия е обсебила държавата, разпределя обществения ресурс чрез фамилно-семейни кръгове

„Една партия е обсебила държавата, разпределя обществения ресурс чрез фамилно-семейни кръгове. И както каза г-жа Караянчева: „Нама да те пуснем, защото не знаем кой е следващия”. По думите му това е мафия, всички са свързани в една и съща схема.

Стоян Мирчев каза също, че вчера до обяд са получени над 70 сигнала, свързани с подобни назначения, а сега вече може да са над 100. „Във всяка една община в страната има подобна схема – там където ГЕРБ имат кметове, там където депутатите им оказват натиск”, каза също Мирчев.