Елена Йончева: От ГЕРБ да кажат вярно ли е, че Делян Добрев е окупирал община Хасково

Сеп 28, 2017 Новини БСП в медиите 0 312

Надявам се компетентните органи да се поинтересуват от случая с кмета на Хасково

„Когато 2015 г. е избран кметът на община Хасково г-н Беливанов, с подкрепата на ГЕРБ, по искане на г-н Делян Добрев от ГЕРБ, който е й областен координатор, са назначени на ключови позиции следните хора: зам.-кмет на общината е кумецът на Делян Добрев и бивш негов съдружник г-н Консулов, втори зам.-кмет, който също е бивш негов съдружник - г-жа Трендафилова. За секретар на общината е назначена неговата кума г-жа Димитрова, за председател на общинската избирателна комисия е назначен неговия кум и съпруг на секретаря на общината г-н Димитров. За председател на Комисията по бюджет и финанси е назначен неговия зет, а неговата съпруга и първа братовчедка е назначена за директор на финансова дирекция. Това е ръководството на общината.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Елена Йончева по Нова телевизия. По думите й тези хора са били назначени по настояване на Делян Добрев. „Надявам се компетентните органи да се поинтересуват от това”, каза Йончева.

„Зетят му и председател на Комисията по бюджет и финанси е акционер в над 40 фирми, през които минават обществени поръчки за около 100 млн. лв., според разследване на журналисти”, обясни Йончева. По думите й около половината са по програмата за саниране на жилища, строителство на пътища, ремонт на училища. „Това е ужасно скандално, пълно безобразие. И ако това е законно, означава, че по един законен начин Делян Добрев е окупирал община Хасково. Нека от ГЕРБ да кажат, дали всичко това е вярно?”, призова народният представител от левицата.

Според нея тези хора са назначени чрез конкурс, но с подменени тестове. „Моят извод е, че кметът е разбрал как ще бъде използван като бушон, защото големи обществени поръчки се разпределят в един кръг от роднини и приятели”, заяви Йончева.