Младите социалисти искат наказание за поругаването на паметници

Мар 04, 2010 Новини БСП 0 1211

Общинар поискал младежите да почистят Руския културен дом Младежкото обединение в БСП ще настоява за по-високи санкции, включително и полагане на общественополезен труд, за нарушителите, които замърсяват и поругават историческите паметници

Общинар поискал младежите да почистят Руския културен дом

Младежкото обединение в БСП ще настоява за по-високи санкции, включително и полагане на общественополезен труд, за нарушителите, които замърсяват и поругават историческите паметници. Това стана ясно по време на представянето на сайта на Обединението www.mbsp.bg. Младежите ще лобират за промени на текстове в НК за посегателство над исторически обекти.

Младите социалисти презентираха и инициативата си „История на чисто" като с това символично отбелязаха националния празник 3-ти март. Идеята на кампанията е да се почистват и възстановяват паметници от различни исторически периоди. На www.mbsp.bg ще се публикуват снимки и информация за паметниците, както и ще се приемат предложения за почистване на нови исторически обекти. Ще почистим толкова паметници, за колкото имаме сили, заяви лидерът на Младежкото обединение Явор Гечев. Той коментира, че кампанията ще е на територията на цялата страна и ще се развие във всяка една община в периода 3 март - 22 септември 2010 г. Лидерът беше категоричен, че няма да се подбират паметници, свързани с историята на БСП. Уважаваме историята и всеки период в нея е важен за нас, каза той.

Секретарят на Обединението Симеон Славчев пък разказа, че от Столична община са го потърсили за почистване на Руския културен дом. Това се е случило след като младите социалисти се погрижиха за паметника на Съветската армия, който беше в окаяно състояние. Малко по-късно Славчев получил обаждане от представител на общината, който поискал социалистите да почистят и сградата на културния дом, тъй като предстояло да пристигне делегация от Русия. Почистването на такива места всъщност е работа на общината, коментира секретарят на НС на МО.   

Младежите обясниха, че стартиралият нов сайта ще предава онлайн пресконференции и заседания. Според тях по този начин младите социалисти ще могат да вземат активно участие в дейността на Обединението, където и да се намират.