Явор Божанков: С три проблема живеят хората в с.Горски Горен Тръмбеш

Хората в малките населени места също са граждани на нашата община и на Република България и не бива да забравяме това

С три проблема живеят хората в с.Горски Горен Тръмбеш. Всички свои оплаквания те споделиха с народния представител от „БСП за България“ Явор Божанков по време на редовните му приемни. Заедно с него беше и общинският председател на БСП-Горна Оряховица Огнян Стоянов.

„Ние плачем за това, че държавата не обръща внимание на проблемите ни“, единодушно казаха присъстващите.

„От центъра на с.Драганово до с.Горски Горен Тръмбеш пътят е копка до копка. Вече три мандата не се намериха средства да оправят това нещо. Основният ни проблем е пътят - 20 километра, в окаяно състояние, банкетите са неочистени. Всеки е удрян по този път. А селото ни -с хубава природа, чист въздух, ако се направи хубава отсечка, тя ще окаже влияние хора да се върнат да живеят тук“, каза един от присъстващите.

Една жена разказа как със собствени средства на семейната й фирма са прочистили пътя към селото. „Все по-често срещам такива случаи и на повече места се появява проблемът с кастренето. Хората изказват съмнение, че саплатени средства за кастрене, но работа не е свършена“, отговори Божанков.

Проблем за живеещите в селото е и читалището. Въпреки успехите на местната самодейна група и реалната дейност, която колективът развива, сградата се руши. „Влизаме в зимен сезон. Покривът тече. Паркетът гние. Уврежда се общинска собственост“, подчертаха хората и допълниха, че така и дейността на читалището ще спре през зимните месеци. Общинският председател на БСП Огнян Стоянов пое ангажимент да направи предложение за включването на сградата в капиталовата програма на Община Горна Оряховица за следващата година.

Затова местните хора настояват в общинския бюджет за следващата година да се конкретизират средствата, които се отпускат на малките населени места.

Историческите останки на калето над селото, обявено през 1968г. за паметник на културта, са в незавидно положение. „Държавата оттогава една стотинка не е вложила в него. Обрасло е в храсталаци“, разказа един от живеещите в селото.

„Градският център е важен, но хората в малките населени места също са граждани на нашата община и на Република България и не бива да забравяме това“, каза народният представител.