Николай Цонков: Не можем да приемем, че Русия е основна заплаха за България

Сеп 25, 2017 Новини БСП в медиите 0 929

Някои се опитват да влошат отношенията с Русия и да спрат една предстояща визита

„Не можем да приемем, че Русия е основна заплаха за България.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Николай Цонков по БНТ. По думите му съвсем ясно е докъде доведоха санкциите срещу тази държава. „Срина се търговският ни оборот с тях”, посочи Цонков. По думите му се вижда как някои се опитват да влошат отношенията с Русия и да спрат една предстояща визита. „За БСП това не само е неприемливо, но и нарушаване на постигнатия баланс – и в района на Черно море и на Балканите”, коментира народният представител.

„Не бихме искали да имаме враг в лицето на Русия, вместо да се възползваме от възможностите, които предоставят едни добри отношения с тази страна”, категоричен бе Цонков.

По повод модернизацията във военната ни авиация, Цонков заяви, че тя е спряла. „Не се знае колко дълго ще продължи процесът на забавяне или рестартиране на проекта за самолета за авиацията ни. Това значи приземяване на българската авиация”, обясни народният представител. Той оцени работата на временната комисия за „Грипена”: „Тя изпълни две основни цели – да спре модернизацията и да дескредитира по някакъв начин президента, защото се разглеждаха документи и се търсеше назад във времето нещо, което да дескредитира президента Румен Радев”.