Николай Тишев към министър Ангелкова: Защо се правят само бутафорни проверки по плажовете?

Петър Кънев: Защо непрекъснато си създаваме проблеми и настройваме хората срещу себе си?

„Защо се правят само бутафорни проверки по плажовете?“. Този въпрос отправи народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Тишев към министъра на туризма Николина Ангелкова. Той обясни, че през изминалия летен сезон е повдигнат въпросът с отдаването под наем на плаж „Делфин“. По думите му група свободно плажуващи граждани, обединени с инициативен комитет, отправят различни обвинения, но важен е въпросът с проведената процедура и нарушените екологични норми, предхождащи действията на държавата.

„Има ли нарушения в проведената процедура за отдаване на плаж „Делфин“? Има ли вариант за разрешаване на конфликта и възможно ли е по друг начин да бъдат удовлетворени претенциите на свободно плажуващите?“- попита той. Николай Тишев заяви, че се извършват бутафорни проверки и контрол от Министерство на туризма по време на летния сезон по българските плажове, за които един ден предварително знае цялата държавна администрация,  наемателите и концесионерите на плажовете- и естествено на следващия ден няма открито нарушение. „Не е ли по- добре министерство на туризма да прояви законодателна инициатива и да регламентира т. нар. „нудистки плажове“. Винаги когато има бели петна в законодателството, се стига до проблеми – на плаж „Делфин се стигна до физическа саморазправа“, заяви Николай Тишев.

Петър Кънев: Защо непрекъснато си създаваме проблеми и настройваме хората срещу себе си?

„Защо непрекъснато си създаваме проблеми и настройваме хората срещу себе си? Кому беше нужно да се отдава това малко плажче под наем за 12 хил. лв. годишно ползване? Защо никой в последните 5 години не попита защо на  съседния плаж концесионерите натрупаха дълг  и никой не ги потърси? Кога ще спрем да създаваме сами врагове на себе си и на държавата?“, попита Народният представител от ПГ на левицата Петър Кънев.