Кирил Добрев: ГЕРБ използват „Цанков камък“, за да заглушат „Суджукгейт“

Авг 11, 2017 Новини БСП в медиите 0 4749

Дават изявления от морски курорти между две слънчеви бани

Последните няколко дни виждам нова мода – управляващите дават пресконференции от морските ни курорти, от станциите на властта, между 14:00 и 16:00 часа - точно, когато слънцето е най-опасно и трябва да бъдат на сянка. Основна тема днес беше „Цанков камък“. Зам.-министър на енергетиката обстойно обясняваше за проблемите на „Цанков камък“. Искам да успокоя българските граждани – спокойно, депутатите и зам.-министрите просто са само слънчасали. Няма пукнатини по стената. По договор за експлоатация техническото съоръжение след 6 години трябва да бъде прегледано от дъното, където е разположено върху карстови скали и ако има пукнатини, трябва да бъдат отстранени. Подчертавам, че това е планов ремонт на НЕК, за който са обяснили в прессъобщение юли месец.

Основната причина за тези пресконференции е пак да се неглижира, смачка и захвърли „Суджукгейт“. Главният свидетел на прокуратурата излиза и заявява, че откакто е станал такъв, животът му е в опасност, че всички държавни институции го мачкат и го сгъват за това да си оттегли показанията. БСП стартира кампанията „Не на страха и рекета“ в защита на всички обикновени хора, на дребни и малки бизнесмени, които са поставени на ежедневния рекет на ГЕРБ. Хора, държавни служители, които са принудени да правят подобни ревизии. Целта на всички пресконференции е тази.

Направих си труда да погледна сайта на Министерски съвет – има и други почивни бази. Те се намират във Велинград и Пампорово. Очаквам планинарите от утре да се включат с нови пресконференции. Тема за тях може да бъде Паметникът на съветската армия - за или против неговото демонтиране.