Сергей Станишев: Добрият пример има силата да прониква в душите и да прави всички нас по - добри

Министър-председателят връчи голямата награда на церемонията „Достойните българи”  Министър-председателят Сергей Станишев връчи голямата награда „Златен ритон” на годишната церемония „Достойните българи”, която се провежда под негов патронаж

Министър-председателят връчи голямата награда на церемонията „Достойните българи”

 Министър-председателят Сергей Станишев връчи голямата награда „Златен ритон” на годишната церемония „Достойните българи”, която се провежда под негов патронаж. Носителят й тази година е председателят на Асоциацията на застрахованите, пострадали при катастрофи Владимир Тодоров. Той е номиниран от 4-ма души, тежко ранени в пътни инциденти и останали инвалиди, на които е организирал срещи с психолози, лекари и юристи и така им е помогнал да преодолеят безсилието, болката и страданието. При катастрофа човек е изправен пред сериозно изпитание и освен от формално отношение от автомобилните застрахователи, той се нуждае от човешко отношение, от възможност да преодолее физическата болка и психическата травма, да получи възможност за нормален живот, изтъкна Сергей Станишев.

 Премиерът посочи две условия, за да се случи едно добро дело – съпричастност и отзивчивост към болката на другите, и личен порив, действие да помогнем там, където можем. Според него във всеки от нас съществуват и двете начала и в наша полза е да дадем път на доброто и да вършим добри неща не само за познатите си, но и за напълно непознати. Това е начинът да живеем достойно, е мнението на Сергей Станишев.

 Министър-председателят благодари на всички номинирани, на всички, които са вършили добри дела през 2008 г., и на тези, които са номинирали наградените – „хората който са видели доброто, защото това е не по-малко важно”. Вярвам, че доброто е заразително, добрият пример има силата да прониква в душите на другите и да прави всички нас по-добри, каза министър-председателят.

 „Достойните българи” се организира от вестник „24 часа” за седма поредна година. В изданието през 2007 г. в инициативата се включи Българската национална телевизия, която стана втората национална медия - съорганизатор на събитието. Сред отличените тази година бяха 20 българи. Наградата „Златен ритон” се връчва на човека, чиято история заслужава най-висока признателност.