Таско Ерменков: Борбата със сивата икономика е контрол, не ограничаване на плащанията в брой

Георги Гьоков: Всеки глас против предложението на ГЕРБ, е разумен глас в подкрепа на нормално мислещия човек

Борбата със сивата икономика не е с ограничаване на  плащанията в брой, а с контрола, който съответните институции правят върху това дали се издават съответните документи - касови бележки и фактури“. Това заяви народният представител от „БСП за България“ Таско Ерменков от парламентарната трибуна. Според него предложението на ГЕРБ за ограничаване на прага на кешови плащания е направено с надеждата народните представители да не го приемат. „За някои това предложение звучи красиво, но сте наясно, че е неправилно“, коментира той.

Георги Гьоков: Всеки глас против предложението на ГЕРБ, е разумен глас в подкрепа на нормално мислещия човек

„Всеки глас против предложението на ГЕРБ е разумен глас в подкрепа на нормално мислещия човек“, допълни депутатът от левицата Георги Гьоков. Той призова управляващите да не внушават, че който гласува против, е за сивата икономика. „Лично аз ще гласувам за това предложение, ако намалявайки прага на плащането в брой, ще даде възможност да се увеличат пенсиите чрез преизчисляване“, каза още Гьоков.

Филип Попов: С ограничаването на плащането в брой, ще се стимулира сивата икономика

„Разходи от бюджета се правят, когато има приходи. А приходи има, когато има икономика. Това няма да се постигне с драконовите мерки, които предлагате“, каза народният представител Филип Попов. Според него с предложението на ГЕРБ ще се стимулира сивата икономика, защото това е удар срещу по-малките фирми. „Те си плащат данъците и осигуровките. Какво се промени от Нова година до сега, когато г-н Горанов ни убеждаваше за 10 000 лв. праг"- попита Попов.