Драгомир Стойнев: Ние, от БСП, ще се борим да не си разпродаваме земята

Юли 18, 2017 Новини БСП 0 1586

Предложението за отпадане на клас за прослужено време е, за да забравим за увеличението на доходите

„Земеделската земя е национално богатство. Искаме да има национално съгласие по въпроса и всички политически сили да се обединим. Трябва да е ясно за какво ще се ползва тази земя, че тя няма да пустее и да се взима само за евросубсидии.” Това каза Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ „БСП за България” по БНТ по повод позицията на левицата против продажбата на земеделската земя на чужденци. Той бе категоричен, че други страни-членки на ЕС защитават националния си интерес дори в съда. „Ние дори до съд не искаме да стигнем. Гърция и Унгария са на позиция да си плащат глоби, за да не продават земя на чужди граждани и  отстояват интереса си”, обясни Стойнев. Народният представител каза, че от ГЕРБ, като чуят искане на „големите началници” от Брюксел, са готови веднага да го изпълнят. „Имаме най-плодородната земя, която обаче струва и най-евтино в целия ЕС. Ние ще се борим да не си разпродаваме земята. БСП не желае да се продава националният интерес”, отсече Драгомир Стойнев.

„Клас прослужено време трябва да остане. Ние сме на страната на работниците”, каза Драгомир Стойнев. „Има напрежение сред полицаите, вече и в научните среди, очакват се протести от учените от БАН и от Селскостопанската Академия, ще видим дали наистина ще увеличат учителските заплати. Това правителство няма визия как да увеличи доходите на хората”, каза още зам.-председателят на „БСП за България”. Драгомир Стойнев прогнозира, че след като се натрупа напрежение в обществото за идеята за отпадне на клас за прослужено време, ще се появи премиерът и ще каже, че е против- и предложението няма да бъде гласувано. „Тогава хората ще му ръкопляскат и ще забравят за обещанието за увеличение на заплатите на полицаите, на военните, на хората на науката. Това е сценарий за отклоняване на вниманието”, каза Стойнев и припомни, че заплатите на полицаите са увеличавани само по време на правителството на Тройната коалиция и това на Пламен Орешарски.

По казуса НДК, Драгомир Стойнев бе категоричен, че това е корупционна схема на ГЕРБ. „Те се опитаха да прикрият и последните директори на НДК, както и председателите на Съвета на директорите", каза още той. Стойнев информира още, че по настояване на БСП, в комисията на НС е минало предложението да бъде извикан бившият шеф на НДК Мирослав Боршош. "Няма как главният прокурор да идва да обяснява за НДК, а Боршош да не дойде”, каза Драгомир Стойнев.