Кутев: Досега „Бузлуджа“ беше държавна собственост и виждаме резултата – патриотите да се разберат с Борисов

Водят се разговори с Борисов и той е предприел действия за връщане на паметника, точно защото държавата не може да се справи

„Досега „Бузлуджа“ беше държавна собственост и виждаме резултата – патриотите да се разберат с Бойко Борисов“. Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев пред журналисти в парламента. Кутев обясни, че се водят разговори с Борисов и той е предприел действия за връщане на паметника, точно защото държавата не може да се справи. Кутев подчерта, че в момента патриотите са управляващи. „Ако имат идеи за това- как да направят паметника действащ и как да съхранят паметта - нека да го направят. Ние искаме само да бъде съхранена паметта“, заяви той и обясни, че това също ще струва пари. 

„Този паметник не е на БСП, независимо дали ще бъде върнат или не. Това е паметник на цяла България и единственото, което искаме е да го съхраним“, каза още народният представител. По думите му половин година патриотите са в управлението, а паметникът на Бузлуджа става все по-опасен. „Да се хващат и да вършат работа. Ние, ако искат, даже ще им помогнем“, категоричен бе Кутев. Попитан дали трябва „Обединени патриоти“ да си върнат паметника на Шипка, Кутев заяви, че този паметник няма как да бъде свързан с тях. „Не може някой, който се е нарекъл патриот да бъде единственият представител на тази дума“, посочи Кутев. Според него това е по-широко понятие и не може всичко патриотично  да бъде приписано на Обединените патриоти.