Корнелия Нинова ще говори за предизвикателствата пред съвременните лидери в Ню Йорк

Юли 11, 2017 Новини БСП 0 1637

11.07.2017 г.

Заседанието на Социалистическия интернационал започна със среща на президиума в Ню Йорк. В него участие взе председателят на БСП Корнелия Нинова, която е и вицепрезидент на световната организация. Основните теми на срещата днес бяха борбата с бедността, защитата на човешките права, мястото на жените и равенството на половете. Утрешното заседание на форума, който се провежда в централата на ООН, ще бъде открито от Антонио Гутериш, генерален секретар на ООН. На него ще бъдат обсъдени конфликтите в Близкия изток, проблемите с миграцията и бежанците. Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще говори за предизвикателствата пред съвременните лидери и за политилите за промяна.

В заседанието участват държавни и партийни лидери от цял свят - Австрия, Белгия, Финландия, Чили, Израел, Мексико, Бразилия, Турция, Молдова, Венецуела, Русия, Палестина и др., с които Нинова ще проведе двустранни срещи.

Социалистическият интернационал е световна организация, състояща се от социалдемократически, социалистически и работнически партии. Понастоящем тя обхваща 153 политически партии и организации от над 100 държави от всички континенти. В момента 53 партии от Интернационала оглавяват правителства. Социалистическият интернационал има специален статут към ООН, като сферите й на компетентност включват борбата с бедността, развитието на демокрацията, защитата на човешките права.