Донка Симеонова: Образованието и социалната политика са приоритет за нас

02.07.2017 г.

„Да има достатъчно средства за училищата в малките населени места, за да задържат по-голям брой ученици в класовете си”, затова настояха жители на казанлъшкото село Бузовград по време на среща с народния представител от БСП Донка Симеонова, член на парламентарната комисия по образованието и науката. „И финансирането бе повод да атакуваме в Конституционния съд Закона за предучилищното и училищното образование, ние внесохме в Народното събрание и  Законопроект за изменението му. Действията на Парламентарната ни група „БСП за България” са последователни, изпълняваме всичко, което ви обещахме в предизборната кампания”, каза Симеонова. По думите й от левицата са за нов, коренно различен модел на финансиране на училищата, министерството на образованието трябва да запазва, подкрепя и да съдейства с финанси  учебните заведения в малките населени места, с оглед специфичните условия в районите.

11 са законопроектите на БСП,  внесени за разглеждане от 44-то  Народно събрание. „Ще продължим да настояваме за цялостна политика за развитието на пенсионната и осигурителната система и за преизчисляването на всички пенсии. Няма да се откажем да поставяме този въпрос, защото с него ще се  реши несправедливостта и ще се премахне голямата разлика между старите и новоотпуснатите пенсии”, допълни още Симеонова. Тя представи парламентарната дейност на БСП и изслуша проблемите на бузовградчани, свързани с безводието, инфраструктурата, безработицата и социалните неволи на хората. Според тях трябва да се изграждат повече социални домове, за да се решават една част от проблемите на възрастните хора. Симеонова обеща, че ще представи въпросите, свързани с местната власт, на вниманието на кмета на община Казанлък, на кмета на Бузовград и на общинските съветници и ще се върне с отговорите.

Симеонова бе гост и на събранието на социалистите от Бузовград, които дискутираха актуалните политически теми, мерки за организационно укрепване и необходимите предварителни действия по повод местните избори през 2019 г.